วันเสาร์ที่ 22 มิถุนายน พ.ศ. 2556

ลาบเห็ดเต้าหู้(มังสวิรัติ)


 อาหารเจ อาหารมังสวิรัติ
ลาบเห็ดเต้าหู้(มังสวิรัติ)

อาหารเจ อาหารมังสวิรัติ
การทำอาหาร
     เครื่องปรุง เห็ดฟาง 2 ขีด เห็นเ๊ป๋าฮื้อ (ถ้ามี) 2ขีด เห็ดหูหนู2 ขีด  ซีอิ๊วขาว 4 ช้องโต๊ะ หอมแดงซอย 1/2 ถ้วย  ต้นหอมซอย 1/4 ถ้วย ฝักชีผรั่ง 1/4 ถ้วย ข่าโขลดละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ ใบสะระแหน่ กับผักชีหั่นพอประมาณ มะนาว และพริกป่นตามสมควร

   วิธีทำอาหาร
ใช้เต้าหู้ขาวอย่างแข็งเป็นเนื้อบี้เต้าหู้แล้วผัดในกระทะุจนสุก ถ้ามีน้ำมากให้ผัดจนแห้ง หั่นเห็ดฟาง เห็ดหูหนู เห็ดเป๋าฮื้อบางๆ ลวกให้สุกเอาเต้าหู้ ที่สุกแล้วผสมกับเห็ดปรุงรสด้วยเกลือหรือซีอิ้วขาวใส่เครื่องปรุงที่เตรียมไว้ ทั้งหมดคลุกให้ทั่ว (เปรี้ยว เค็ม เผ็ด แต่งรสตามใจชอบ)  แล้วโรยด้วยใบสะระแหน่ รับประทานกับผักสด

Tofu mushroom sauce (vegetarian).

      Flavoring straw mushrooms 2 matches saw t think Weah (if any), 2 matches mushroom 2 matches soy sauce 4 channel table shallots, sliced ​​1/2 cup onion 1/4 cup pod species through Lang 1/4 cup galangal defeats the profile. 1 tablespoon chopped coriander and mint leaves, lime juice and chili powder is moderately reasonable.

    Gastronomy

The white tofu tofu and fried frozen rabbit meat is flattened Tau until cooked. If a lot of water and stir until the dry mushroom, sliced ​​mushroom, abalone mushroom thin. Jerry took the cooked tofu. Mixed with the cooked mushrooms, season with salt or soy sauce to the prepared ingredients. All over the mix (sour, salty, spicy flavor you like) and sprinkle with mint leaves. Serve with fresh vegetables.


การทำอาหาร,สูตรอาหร,อาหารเจ,อาหารมังสวิรัติ,อาหารอร่อย,อาหารจานเดียว,อาหารชีวจิต,ฝึกอาชีพรายได้เสริม,สูตรอาหารไทยง่ายๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น