ข้าวหมูกรอบ
ข้าวหมูกรอบ
เครื่องปรุง
- เนื้อหมูสามชั่นชิ้นใหญ่ติดหนังน้ำหนัก 1 กิโลกรัม
- ซีอิ้วขาว 2 ช้อนโต๊ะ
- เกลือป่น 1/2 ช้อนโต๊ะ
วิธีทำหมูกรอบ
นำหมูสามชั้นทั้งชิ้นมาต้มให้สุกแล้วบั้งหนังเป็นริ้วๆ แต่ส่วนมากจะใช้ปลายส้อมจิ้มจนทั้วแล้วนำมาคลุกกับซีอิ้วขาวและเกลือ หมักไว้ครึ่งชั่วโมง แล้วนำลงทอดในกระทะก้นลึกที่มีน้ำมันเกือบเต็มใช้ไฟปานกลาง ทอดจนหนังเกรียมกรอบจึงเอาขึ้นให้สะเด็ดน้ำมัน จะได้หมูกรอบที่เนื้อสุกนุึ่มชุ่มน้ำมัน แต่ผิวกรอบเคี้ยวอร่อย
น้ำราดหน้าหมูกรอบ
น้ำราดหน้าหมูกรอบและน้ำจิ้ม ใช้แบบเดียวกับข้าวหมูแดง การเสิร์ฟก็เหมือนกัน โดยปกติข้าวหมูกับข้าวหมูกรอบนี้จะขาดคู่กันเสมอ และมักจะมีกุนเชียงทอดไว้แซมในจานหรือเผื่อลูกค้าสั่้งพิเศษอีกด้วย
Rice crispy pork.
Flavoring
- Of pork three piece leather length weight of 1 kg.
- 2 tablespoons soy sauce.
- Salt 1/2 Tbsp.
How do I frame.
Bring to a boil, cooked pork belly pieces are textured leather stripes. But most will dip to around the end of the fork, then toss with the soy sauce and salt. Marinate for half an hour. Then deep fry in a frying pan with oil over medium to almost full. Fry until crisp charred skin took up the drain. Pork is the meat moist oil Reception Room. But the chewing surface delicious.
Water and topped with crispy pork.
Water and topped with crispy pork and sauce. Used as a side dish with roasted pork. Served as well. Typically, rice, pork, rice, pork will be together always. And often have a hard fried sausage on the plate or for residential customers specialties.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น