ข้าวขาหมู
ข้าวขาหมู
เครื่องปรุง
- ขาหมูขนาดประมาณ 2 กิโลกรัม
- ผงพะโล้ 3 ช้อนโต๊ะ
- กระเทียม 5 หัว ทุบพอแตก
- พริกไทย บุบพอแตก 20 เม็ด
- รากผักชี 10 ราก
- ซีิิอิ้วขาว 1 ถ้วยตวง
- ซีอิ้วดำ 1/2 ถ้วยตวง
- น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
- น้ำตาล 1/2 ถ้วยตวง
- ผักเขียวแห้ง 1/2 กิโลกรัม
- ผักชีหั่น 1/2 ถ้วยตวง
เครื่องน้ำจิ้ม
- น้ำส้มสายชู 1ถ้วยตวง
-กระเทียม 10 กลีบ
- น้ำตาลทราย 2 ช้อนโต๊ะ
ตั้งไฟพอละลาย ยกขึ้น ใส่กระเทียม พริกแดงกับพริกเหลืองและเกลือโขลกละเอียด ปรุงรสให้มีึทั้งเปรี้ยว เค็ม หวาน
สำคัญเวลาเสิร์ฟอย่าลืมเตรียมกระเทียมกลีบและพริกขี้หนูสด ใส่ถ้วยเล็กๆไวเ้ด้วยเพราะลูกค้ามักจะเรียกหาแทบทุกราย
อนึ่ง ถ้าขายข้าวขาหมูอย่างเป็นงานเป็นการแล้วมักจะมีไข่ต้ม ใส้หมูและคากิหรือข้อเท้าหมูกับหางหมูไว้สำหรับ นักเลงขาหมู สั่งเป็นพิเศษอีกด้วยอีกทั้งควรมีน้ำชาจีนแก่ๆ เอาไว้ให้ลูกค้า ล้างคอจึงจะครบ เครื่องเรื่องข้าวขาหมู
Pork rice.
Flavoring
- About 2 kg pork.
- Spices powder 3 tablespoons.
- Garlic 5 heads bash.
- 20 tablets pepper, lightly pounded.
- Coriander 10 root root
- Siii soy sauce 1 cup.
- Dark soy sauce 1/2 cup.
- 2 tablespoons fish sauce.
- Sugar 1/2 cup.
- Green vegetables, dried 1/2 kg.
- Celery, sliced 1/2 cup.
The sauce.
- 1 cup vinegar.
- 10 cloves of garlic.
- 2 tablespoons sugar.
Raised enough heat to melt the garlic, red pepper and salt mill with Prikehlืag profile. Miึ seasoning to the sour, salty, sweet.
Do not forget the importance of time served garlic cloves and fresh chilli. Apply a small bowl appearances because clients often call for almost all.
Incidentally, if the selling rice Pork Epenganepenkar usually a boiled egg. Pork and pork Akagi or ankle with pigtail for the connoisseur of pork as well as the old Chinese tea. Them to customers. Clear the throat, so to complete. Rice and pork.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น