วันจันทร์ที่ 3 มิถุนายน พ.ศ. 2556

ข้าวเป็ดย่าง



ข้าวเป็ดย่าง

   วิธีทำเป็ดย่าง
   ใช้เป็ดขนาดกลางเนื้อจะนุ่มไม่เหนียวถอนขนอ่อนให้หมดจด  ล้างใหสะอาด ใส้กับเครื่องในเอาออกต่างหากทำสะอาด แล้วผึ่งให้แห้งใช้เป็ด 2 ตัว (ในสูตรนี้)

  - เต้าเจี้ยวดำ 1/2 ถ้วยตวง
  - ซีิอิ๊วดำ 2 ถ้วยตวง หรือเกลือ 1 ช้อนโต๊ะ
  - ซอสปรุงรส 2 ช้อนโต๊ะ
  - น้ำตาลทราย 2 ช้อนโต๊ะ
  -  พริกไทยป่น 1 ช้อนโต๊ะ
  -  พริกไทย 20 เม็ดทุบพอแตก
  -  รากผักชี หั่นละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ
  -  กระเทียม 20 กลีบ
  -  อบเชยทุบ  3  แท่ง
  -  ใบกระวาน  4 ใบ
  -  คึ่นฉ่ายหั่นละเอียด 2 ช้อนโต๊ะ
  -  น้ำมันหอย 2 ช้อนโต๊ะ
  -  น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ

 ผสมให้เข้ากันมีรสเค็มและหวานเล็กน้อย
   นำมาทาซีอิ๊วดำใหเ้ทั่วหมักในส่วนผสม นำส่วนผสมยัดใส่ในท้องเป็ดแล้วเย็บปิดทิ้งไว้ 20 นาที
    นำเป็ดใส่หม้อต้มจนเป็ดสุกจึงเอาขึ้นมาย่างให้ผิวหนังกรอบเกรียมเป็นเป็ดย่างอย่างที่ต้องการ น้ำที่ต้มเก็บไว้ราดเป็ดย่าง

   เครื่องปรุงน้ำจิ้มเป็ดย่าง
  - ซีอิ้วดำ  1 ถ้วยตวง
  -  น้ำส้มสายชู  1 ถ้วยตวง
  -  น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ
   - เกลือ 1 ช้อนชา
  -  พริกสดหั่น  10 เม็ด
ผสมซีิิอิ๊ว น้ำส้มสายชู น้ำตาลทราย เกลือ ใส่หม้อ ตั้งไฟอ่อนๆ ให้ละลาย ทิ้งไว้ให้เย็นจึงใส่พริกสด
   การเสิร์ฟ เละกระดูกเอาแต่เนื้อเป็ดสับเป็นชิ้นๆ  วางบนข้าวสวย จะมีเครื่องในหั่นเติมไปด้วยเล็กน้อยก็ได้ ตักน้ำต้มเป็ดราดพอแฉะ มีขิงดอง แตงกวาดอง  หรือผักบุ้งผัดน้ำมันเป็นเเครื่องเคียง โรยผักชีหั่น หยาบๆ เสิร์ฟพร้อมกับน้ำจิ้ม



Roast duck rice.
   
How to roast duck.

   
A medium duck meat is soft, not sticky, soft plucking thoroughly cleaned, put on a clean machine, remove them. Then dry the duck 2 (in this recipe).

  
- Black bean paste 1/2 cup.

  
- Sii Black 2 cup soy sauce or 1 tablespoon salt.

  
- 2 tablespoons sauce.

  
- 2 tablespoons sugar.

  
- 1 tablespoon cayenne pepper.

  
- 20 tablets pepper bash.

  
- 1 tbsp chopped coriander root.

  
- 20 cloves of garlic.

  
- Smash 3 cinnamon sticks.

  
- Bay leaf, 4 leaves.

  
- Signup and Pickled finely sliced ​​2 tbsp.

  
- 2 tablespoons oyster sauce.

  
- 2 tablespoons vegetable oil.



 
Mix well with salty and slightly sweet.

   
Applied marinated in soy sauce mixture over the black note. Mixture and sew golden duck stuffed into the left 20 minutes off.

    
I put the pot roast until duck is cooked remove the charred skin is crispy duck as needed. Pour boiling water stored duck.

   
Duck sauce ingredients.

  
- 1 cup black soy sauce.

  
- 1 cup vinegar.

  
- 1 tablespoon sugar.

   
- 1 teaspoon salt.

  
- 10 pcs sliced ​​fresh chilli.Mix vinegar, sugar, salt, soy Siii pot on low heat until dissolved, let it cool, then put chili.

   
Served only responsible for bone duck meat chopped into pieces on the rice will have to be cut in a little time. Pour enough boiling water wet duck with ginger, pickled cucumber, pickled or fried in vegetable oil as my ISP's sprinkle coriander roughly chopped Serve with dipping sauce.


ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น