วิธีทำเป็ดพะโล้
- ใช้เป็ดสด 2 ตัวเลือกเป็ดอ่อนจะดีกว่าเพราะเนื้อนุ่ม
- กระเทียม 20 กลีบ
- พริกไทย 20 เม็ด
- รากผักชีหั่นละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ
- เกลือ 1 ช้อนโต๊ะ
เครื่องปรุึงเหล่านี้โขลกรวมกันให้ละเอียด ใส่ซีอิ้วขาว 1 ถ้วยตวง
แลวเอาเป็ดที่ทำสะอาดไว้แล้วนั้นมาคลุกเคล้า หมักไว้สัก 10 นาที จึงใส่หม้อต้มใส่ผงพะโล้ 2 ช้อนโต๊ะ อบเชย 2 ชิ้น รากผักชี 10 ราก เติมน้ำให้ท่วมตัวเป็ด
ขณะต้มอย่าปล่อยให้น้ำเดือดพล่านให้เติมน้ำเย็นไว้เสมอเพื่อกันไม่ให้หนังเป็ดลอก ต้มจนเป็ดสุกทั่วตัวดีแล้วจึงใช้ตะขอเกี่ยวขึ้นแขวนให้สะเด็ดน้ำจะได้เป็ดพะโล้ที่หอมกรุ่นน่ากิน ถ้ามีเครื่องในก็ทำสะอาด แล้วต้มรวมไปด้วย น้ำพะโล้ที่ต้มเป็ดเก็บไว้ใช้ราดเป็ดต่อไป
วิธีทำน้ำจิ้มเป็ดพะโล้
เป็นน้ำส้มพริกตำยืนพื้น โดยใช้น้ำส้มสายชู 1 ถ้วยตวง พริกขี้หนูสด 30 เม็ด กระเทียม 20 กลีบ เกลือ 1 ช้อนชาโขลกรวมกันจนละเอียด น้ำตาลทราย 1 ช้อนโต๊ะ คนให้เข้ากัน จนละลายดีแล้วเป็นใช้ได้
การเสิร์ฟ ก็เช่นเดียวกับข้าวเป็ดย่างต่างกันที่น้ำจิ้ม

How to Duck.- Use a soft duck duck second option is better because the meat tender.- 20 cloves of garlic.- 20 tablets pepper.- 1 tbsp chopped coriander root.- 1 tablespoon salt.
Accommodations at these machines pounded thoroughly put together soy sauce 1 cup.
I made out, then clean it and then mix it marinate for 10 minutes and then put the pot Spices powder 2 tablespoons cinnamon 2 pieces of celery root root 10 water to flood the duck.
Do not let it boil, as boiling water, add cold water to keep them always duck into a movie. Boil until cooked duck hook up so well over the wall to drain water to the Fragrant Duck to eat. If the machine is cleaned. Then boil together with Stewed Duck with boiled water kept pouring down the next.
How to Duck Sauce.
Stand the pounding chilli vinegar. Using vinegar 1 cup fresh chilli 30 20 cloves garlic 1 teaspoon salt pounded together until sugar 1 tablespoon and stir until melted, then become available.
Served with rice, as well as duck sauce.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น