ร้านหม่ำมงคล ชัยภูมิ
ใส้กรอกอีสาน
ร้านหม่ำมงคล ชัยภูมิ
วิธีทำ
1. บดเนื้อหมูและัมันหมู (เนื้อวัวและมันวันเช่นกัน) ให้ละเอียดหยาบๆ
2. บดกระเทียมทั้งเปลือกให้ละเอียดแล้วเติม ข้าวสุกลงไปเคล้าให้ทั่ว จึงใส่ลง ในเนื้อ
3. เติมเกลือป่น พริกไทยป่นตรามือน้ำตาลทรายขาว ลงไปเคล้ากับเนื้อหมูขยำให้ทั่ว
4. ยัดเนื้อหมูบดลงไปในใส้หมูแล้วใช้ด้านหนาๆ มัดเป็นข้อๆ
5. ใช้น้ำสะอาดล้างผิวใส้กรอกที่ทำเสร็จแล้วให้ สะอาด จึงนำไปแขวนผึ่งให้แห้ง
6. หมักทิ้งไว้นาน 2-3 ชั่วโมง จึงทอดหรือย่างให้เหลืองกรอบ กินกับข้าวเหนียวนึ่งร้อนๆ จะชูรสมาก
7. ถ้าชอบเปรี้ยวให้เพิ่มข้าวสุก 1 ช้อนโต๊ะ แล้วแขวนทิ้งไว้นาน 2-3 วัน จะได้ใส้กรอกอีสานรสเปรี้ยว กินกับขมิ้นอ่อน ผัก พริกขี้หนูสด อร่อยมาก
นอกจากใส้กรอกอีสานแ้ล้วยังมีหม่ำเนื้อรสเด็ดอีกด้วย
โปรแกรมทำเมนูอาหาร,หลักสูตรการทำอาหาร,หนังสือการทำอาหาร,สูตรอาหาร,วิธีการทำอาหารไทย,วิธีการทำอาหารจานเดียว,การเรียนทําอาหาร,
Sausage east.More favorable Mum Chaiyaphum
How do
First. Crushed pork lard often grasped. (Beef and it dates as well) to thoroughly cursory
Two. Crushed garlic, then add the peel thoroughly. Cooked thoroughly to mix it into the meat.
Three. Added sugar salt pepper hand seal. To mix with pork crumpled all over.
Four. Stuffed into pork meat grinder and then use the other as a thick bundle.
Five. Use clean water wash skin thoroughly fill out the finished wall, thus leading to desiccation.
6th. Fermentation leave for 2-3 hours to fry or grill the yellow frame. Eaten with hot steamed rice to flavor it.
7. Likes sour, add 1 tablespoon of rice and leave it for 2-3 days to hang sausage East sour. Eat the vegetables, turmeric, paprika, fresh, very soft.
There is also a sausage game angry that eat meat taste as well.Program menus, cooking, books, cooking, recipes, how to cook Thailand, how to cook one dish, cooking classes,.
4. ยัดเนื้อหมูบดลงไปในใส้หมูแล้วใช้ด้านหนาๆ มัดเป็นข้อๆ
5. ใช้น้ำสะอาดล้างผิวใส้กรอกที่ทำเสร็จแล้วให้ สะอาด จึงนำไปแขวนผึ่งให้แห้ง
6. หมักทิ้งไว้นาน 2-3 ชั่วโมง จึงทอดหรือย่างให้เหลืองกรอบ กินกับข้าวเหนียวนึ่งร้อนๆ จะชูรสมาก
7. ถ้าชอบเปรี้ยวให้เพิ่มข้าวสุก 1 ช้อนโต๊ะ แล้วแขวนทิ้งไว้นาน 2-3 วัน จะได้ใส้กรอกอีสานรสเปรี้ยว กินกับขมิ้นอ่อน ผัก พริกขี้หนูสด อร่อยมาก
นอกจากใส้กรอกอีสานแ้ล้วยังมีหม่ำเนื้อรสเด็ดอีกด้วย
โปรแกรมทำเมนูอาหาร,หลักสูตรการทำอาหาร,หนังสือการทำอาหาร,สูตรอาหาร,วิธีการทำอาหารไทย,วิธีการทำอาหารจานเดียว,การเรียนทําอาหาร,
Sausage east.More favorable Mum Chaiyaphum
How do
First. Crushed pork lard often grasped. (Beef and it dates as well) to thoroughly cursory
Two. Crushed garlic, then add the peel thoroughly. Cooked thoroughly to mix it into the meat.
Three. Added sugar salt pepper hand seal. To mix with pork crumpled all over.
Four. Stuffed into pork meat grinder and then use the other as a thick bundle.
Five. Use clean water wash skin thoroughly fill out the finished wall, thus leading to desiccation.
6th. Fermentation leave for 2-3 hours to fry or grill the yellow frame. Eaten with hot steamed rice to flavor it.
7. Likes sour, add 1 tablespoon of rice and leave it for 2-3 days to hang sausage East sour. Eat the vegetables, turmeric, paprika, fresh, very soft.
There is also a sausage game angry that eat meat taste as well.Program menus, cooking, books, cooking, recipes, how to cook Thailand, how to cook one dish, cooking classes,.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น